Montessori mänguasjad ja puidust mänguasjad


    Kui minna mõnda Montessori klassiruumi, märkad, et enamus materjale on puidust. Ka pea kõik beebidele ja rüblikutele disainitud mänguasjad on Montessori majapidamises puidust. Sellele on mitmesuguseid põhjuseid- muuhulgas arengut soodustavad, esteetilised, keskkonnasõbralikud ning tervisega seotud.

 

Miks on Montessori mänguasjad puidust?

 

Puidust mänguasjad soodustavad meeltega avastamist.

 

Puit sisaldab sinu noore lapse jaoks väärtuslikku informatsiooni. See soojeneb käes hoides ja jaheneb õhu käes- mitte nagu plast, mis säilitab umbkaudu sama temperatuuri. Puidu tiheduse tõttu muutuvad asja tunnetus ja kaal koos objekti muutustega. Nii et su pisipõnn õpib seda perspektiivi ja dimensiooni muutust tajuma läbi kompimise ja saab läbi erinevate kuju ja suurustega mänguasjade aru, mida see tähendab. Puidust mänguasjadega mängimisest saab palju sensoorset väärtust ja see informatsioon lisandub nende arengu kogemuspagasisse, kui nad end ümbritsevat maailma avastavad. 



 

Puidust mänguasjad on ilusad.

 

Puidusüü annab mänguasjale loomuliku mustri ja su beebi võtab selle orgaanilise efekti teadmiseks. Isegi kui lelud on üle värvitud, annab puit värvile sügavust ja nüanssi viisil, mida värvitud plast ei anna. Dr. Maria Montessori uskus, et lastele tuleks anda ilusaid mänguasju. Kuna nad vormivad ennast ning kuna nende mõistus omandab oma keskkonda ilma filtrita, konstrueerivad nad oma intelligentsi ja perspektiivi vastavalt ükskõik millele, mis neid ümbritseb. Tõeliselt ilusad mänguasjad lisavad sellele arengukogemusele. Puit on ilus viisil, mida inimese tehtud materjalid kunagi matkida ei suuda ja andes oma lapsele sellise ilu, toidad sa noort mõistust parimate materjalidega. 



 

Puidust mänguasjad pärinevad otse looduslikest materjalidest.

 

Nad annavad su beebile sideme loodusliku maailmaga, mis on vastupidav ja alati asjakohane. Sellisel viisil neid oma keskkonnaga ühendades, soodustad sa ühendust maa omadustega. Muidugi on oluline mõista ühiskonda ning kõiki imesid, mida inimesed on loonud, kuid samas on ülitähtis, et lapsed looksid sideme loodusliku maailmaga. See suhe soodustab nende loovat poolt ja näitab neile ajaloo ning innovatsiooni aluste olulisust- sest kõik leiutised tulevad lõpuks maa seest.




 

Puidust mänguasjad on väga vastupidavad.

 

 

Nad peavad vastu aastate, isegi põlvkondade kaupa mänge! Montessori õppekava on klassikaline ja vastupidav- ja samuti mõeldud kordusteks ja sügavaks uurimiseks. On oluline, et mänguasjad jääksid terveks ka pärast rohket mängimist. Eriti kask on kõva ja peene süüga. See kannatab suure tõenäosusega välja palju aastaid ja palju lapsi ilma, et see laiali laguneks või katki läheks.




 

Puidust mänguasjad on keskkonnasõbralikumad.

 

Dr. Montessoril oli maa vastu sügav austus. Materjalid, mille ta valis igas eas lastele oma õppekavas, peegeldab seda tõekspidamist. Kuna puit on vastupidavam, võib selle negatiivne mõju keskkonnale kokkuvõttes väiksem olla, lihtsalt sellepärast, et see on mõeldud kauem kestma ning puidust lelu biolaguneb prügilasse jõudes. Puit on loomulik aine, mis ei põhjusta mingeid terviseprobleeme.




 

Puidust mänguasjad on kõige paremad mänguasjad, mida sa saad oma noorele beebile osta. Nad on ilusad, looduslikud ja mõjuvad hästi nii sinu beebi kui keskkonna tervisele. 

Kommentaarid